Počitadlo prasáků

pondělí 5. listopadu 2012

#26: John U. Abrahamson's Flesh and Blood

Jestli vás někdy zajímalo, jak by vypadali lidi v hovenních tvarech, tak je tenhle článek přesně ten on.
Malíř pocházející z Los Angeles -  John U. Abrahamson se totiž o něco podobného pokusil ve své kolekci maleb nazvané "Flesh and Blood". Ve zkratce se to dá popsat jako humanoidní mutanti,  kteří jsou většinou doplňováni o přihodné rekvizity. Na první pohled tyhle malby rozhodně vyvolávají jenom pocit čiřého hnusu. Po přečtení názvů děl ale začínají dávat určitý smysl. Sám Abrahamson o této výstavě tvrdí, že se pokusil vzít všechnu hrůzu, bolest a další věci, které lidi trhají na kusy a přenést je na papír, dřevo nebo plátno.
Výstavu navíc doplňuje ještě jeden silně bizarní unikát. Umělec se rozhodl naplnit 650 ampulí svou vlastní krví a masem. Tyto ampule jsou zavěšeny na železném rámu tak, aby tvořily lidské tělo.  Výstava dohromady čítá 30 maleb. Všechny díla i s popisy si můžete prohlédnout v online prohlídce Abrahamsonovy knihy, která se nachází zde. Kniha obsahuje i fotografie z výstavy.

Mother Issues



Krom této série  má Abrahmson na svědomí mnoho jiných maleb. Jde zejména o temnou tématiku, občas s prvky gotiky. na jeho webu je většina maleb k prohlédnutí.
Osobně doporučuju projít celou "Flesh and Blood" knihu. Nic podobného jsem nikdy neviděl. Možná to použití řetězů a jehel se spojením s kůží ve mě trochu vyvolává good old Hellraisera. Hellraiser je však Peklo. Tohle je spíše bizár.

Žádné komentáře:

Okomentovat